Jomfru Ane Gade som teater: Mor og datter deler oplevelser fra Gaden

- Vi har glædet os rigtigt meget, fordi vi har gaden til fælles, selv om vi er fra hver vores generation, lyder det fra mor og datter, der tirsdag var til forpremiere på teaterstykket "150 meter til i morgen", der handler om livet i den berømte Jomfru Ane Gade.

Mange nordjyder har været der mindst en gang i deres liv, og nu kommer en af Nordjyllands mest berygtede og berømte gader på teater -  de nok mest kendte 150 meter i Nordjylland; nemlig Jomfru Ane Gade. Nu har gaden og historierne i og om gaden fået sit helt eget teaterstykke. Stykket hedder "150 Meter til i Morgen" og har tirsdag forpremiere. 

To af dem, der har glædet sig meget til at se forestillingen, er Mette Randorff, som har taget sin datter Caroline Dyrvig Jørgensen med til Teater Nordkraft.

- Vi har glædet os rigtigt meget, fordi vi har gaden til fælles, selv om vi er fra hver vores generation. Det er et sted, vi begge kommer, og vi glæder os den her forestilling, fordi vi kan snakke rigtigt meget om det. Jeg kan huske en masse, og hun er i det lige nu, siger Mette Randorff. 

Bag stykket står instruktøren Minna Johannesson, der siden hun flyttede til Aalborg for otte år siden har haft en drøm om at lave et teaterstykke om Jomfru Ane Gade.

- Jeg synes, at det er et vigtigt sted, jeg synes, at det er et vigtigt sted for Aalborg. Jeg synes, at det er en vigtig mødeplads, hvor mennesker fra alle samfundets hjørner rystes op og rystes sammen, siger Minna Johannesson, der for et år siden begyndte at skrive på stykket om de berømte 150 meter.

I teaterstykket bliver publikum taget med på en rejse ind i nattelivet på den 150 meter lange festgade.

- Gaden er jo lidt et Alice i Eventyrland-univers. Det er lidt som at falde ned i et kaninhul, og så er alting muligt. Det er virkelig ”The streets of possibilities”, siger Minna Johannesson.

- Jeg synes, det er fantastisk, at vi har et samlingspunkt som Jomfru Ane Gade, og som mor, synes jeg, det er trygt at sende min datter ind i gaden - og det ligesom er der og ikke alle mulige andre steder, man er, og jeg ved, det er inden for de 150 meter, hun er, siger Mette Randorff og tilføjer, at hun mener, Jomfru Ane Gade er et godt varemærke for Aalborg. 

quote Vi håber virkelig, at folk er med på legen, og er med på at hylde Jomfru Ane Gade som den fuldstændig skøre og rummende gade den er

Jela Natius Abildgaard, skuespiller, Teater Nordkraft

- Det vi prøver med den her forestilling, er ligesom at skabe den samme form for stemning og imødekommenhed, man møder i Gaden, siger Jela Natius Abildgaard, der spiller en af de fire hovedroller i teaterstykket.

I fem uger har skuespillerne og holdet bag øvet sig på forestilling, og glæder sig nu til publikums reaktion.

- Vi håber virkelig, at folk er med på legen, og er med på at hylde Jomfru Ane Gade som den fuldstændig skøre og rummende gade den er, siger Jela Natius Abildgaard.

Forestillingen "150 meter Til I Morgen" spiller første gang den 6. november på Teater Nordkraft og kan opleves frem til den 29. november.


Seneste nyt

fra Nordjylland