By mørklagt i flere måneder

02:28

Foto: TV2/Nord

1 af 2

En fjerdedel af Terndrup har været mørklagt siden begyndelsen af februar på grund af livsfarligt gadelys. Men nu er lyset på vej tilbage. [size=2] [/size]

10 meter over gaderne i Terndrup er elektriker Simon Olesen i fuld gang.

- Vi gik i gang klokken syv i morges og har nu fået skiftet 16 gadelys. Vi skal nå 22 i dag, så der er nok at se til, fortæller Simon Olesen fra N.T. El-service.

Ja, Simon Olesen har mere end almindeligt travlt. Der skal skiftes 700 gadelys inden 1. maj. 25 procent af Terndrup by har været mørklagt siden februar. En el-installatør fandt i forbindelse med en gennemgang af gadelyset foruroligende mangler.

- Det var livsfarligt, da der var uisolerede ledninger og manglende sikringer, så vi tog hurtigt konsekvensen, og slukkede gadelysene. Nu skifter vi alle sammen, siger Lars Peter Schou, der er direktør i Rebild Kommune.

Borgerne i Terndrup glæder sig også til mere lys i mørket.

- Jeg er bager og kører afsted om natten, så jeg har sagtens kunne mærke forskellen. Særligt irriterer det mig, at der mangler gadelys, når jeg skal bakke ud på vejen, for så er det svært at se andre bilister eller cyklister, fortæller bager Rasmus Kristiansen.

Der er fundet en lang række forskellige fejl på belysningen, og nogle af de mest typiske er:

o Samledåser, der er placeret i jorden

o Ledninger uden isolering

o Manglende sikringer i masterne

o Anvendelse af samlemuffer, der ikke er godkendt til udendørs brug

o For små ledninger ud til masterne.

Flere nyheder fra TV2 Nord