Mormor i topmoderne skole

Caroline Zinck Gildsig går i syvende klasse på Nordstjerneskolen, der netop er blevet kåret til årets skolebyggeri. TV2/Nord tog med, da Caroline viste sin mormor den nymodens skole.

Da Else Zinck var i konfirmationsalderen, var skolen meget anderledes end den nybyggede Nordstjerneskole. Hun husker især lugten, de mørkegrønne tavler og stilheden. Det var derfor et noget anderledes syn, da stærke farver og larmende elever mødte Else allerede i indgangen på hendes barnebarns skole.

- Måske er det bare mig, der har sarte ører, men jeg synes godt nok, her larmer, siger Else og husker tilbage til den tid, hvor eleverne sad pænt ved pultene og holdt deres mund.

Caroline har gået på skolen i halvandet år, og for hende er en skoledag med Internet og smartboards en selvfølge. Hun synes, at hendes mormor er gammeldags, når hun snakker om at læse avis og bruge kridt.

- Vi bruger Internettet utrolig meget. I stedet for at læse i vores tyskbøger, så kan vi høre dem på nettet, siger Caroline.

Den røde farve springer i øjnene i hjertet af den stjerneformede skole. Her ligger biblioteket, som er en labyrint af reoler og trapper. Og for en dame som Else, der er vant til mørke vægge, høje hylder, stilhed og stempel i biblioteksbøgerne, er det en noget anden oplevelse, når eleverne bipper deres bøger ind, mens snakken går højlydt.

- Det mest utrolige er alle de farver og alt det lys. Og så al den elektronik. Det er genialt, siger Else.

Begge har gået på Ørnevejen, som nu er slået sammen med tre andre skoler og er blevet til Nordstjerneskolen. Skolen har fået prisen som "Årets Skolebyggeri". Og for Caroline har det anderledes undervisningsmiljø med lys og farver betydet meget for hendes hverdag.

- Jeg er blevet meget gladere for at gå i skole. Helt sikkert, siger Caroline.


Seneste nyt

fra Nordjylland