Morsø Kommune bliver landets første Gigabit-Kommune

På Mors kan alle inden længe vinke farvel til langsomme internetforbindelser og dårligt tv-signal.

En aftale mellem Morsø Kommune og Thy-Mors Energi betyder nemlig, at forsyningsselskabet sætter hårdt ind for at sikre en fuld udbygning af fibernettet på Mors inden årets udgang.

Med 1 Gigabit internet (up- og download) får morsingboerne hermed adgang til en digital infrastruktur i verdensklasse, og det vækker glæde hos Morsø Kommunes borgmester, Hans Ejner Bertelsen.

– Vi har god grund til at være stolte. Med et lynhurtigt internet kan vi gøre Mors endnu mere attraktiv – både i forhold til at fremme bosætning og fremme det lokale erhvervsliv, fortæller han til Limfjord Update. 

En stabil og lynhurtig internetforbindelse giver ifølge borgmesteren øens unge rig mulighed for at læse via fjernstudier, og de behøver derfor ikke nødvendigvis at fraflytte Mors for at gennemføre en videregående uddannelse, hvis studiet tilbyder fjernundervisning, mener han. 

– Med et lynhurtigt internet kan vi gøre Mors endnu mere attraktiv – både i forhold til at fremme bosætning og
fremme det lokale erhvervsliv. Samtidig bliver det endnu mere attraktivt at drive virksomhed på Mors, fordi vi i modsætning til andre kommuner kan tilbyde en Gigabitinternetforbindelse. Det er et stærkt kort at have på hånden, fortæller borgmesteren.

Også i Thy-Mors Energi er man glad for, at et tæt samarbejde med Morsø Kommune nu betyder, at Morsø Kommune nærmer sig fuld fiberdækning.

– Thy-Mors Energi kan etablere fibernet i kraft af fællesskabet med selskabets ca. 44.000 lokale andelshavere. Og som forbrugerejet selskab ser vi det som vores ansvar, at samtlige af vores andelshavere i Thy og på Mors får tilbudt en digital infrastruktur i verdensklasse, siger Robert Hove fra Thy-Mors Energi.

– Med et lynhurtigt internet kan vi gøre Mors endnu mere attraktiv – både i forhold til at fremme bosætning og\nfremme det lokale erhvervsliv, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen.
– Med et lynhurtigt internet kan vi gøre Mors endnu mere attraktiv – både i forhold til at fremme bosætning og\nfremme det lokale erhvervsliv, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen.
Foto: Limfjord update

Seneste nyt

fra Nordjylland