Huspriser er de højeste i 10 år: Morsø Kommune topper listen

I 67 kommuner er huspriserne steget i løbet af det seneste år. To nordjyske kommuner er med i top-10.

Så er der godt nyt til de nordjyske boligejere - i hvert fald for dem, der allerede har sikret sig en bolig.

Huspriserne er på det højeste niveau i 10 år. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

I hele 67 ud af landets 98 kommuner er priserne steget det seneste år. Og det gælder både for villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse. 

quote Effekterne af den lave rente, øget beskæftigelse og de generelt gode konjunkturer har spredt sig til hele landet. Derfor ser vi fremgang i salgsprisen i samtlige regioner både målt på det seneste år samt i den sidste måned.

Birgit Daetz, boligøkonom, Boligsiden

- I midten af august kunne vi for eksempel konstatere fremgang i antallet af bolighandler i 58 kommuner. Derfor er det også naturligt, at vi nu ser, at priserne stiger i takt med den øgede efterspørgsel på området, forklarer Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Topscorer er Morsø Kommune

Morsø er kommunen med den største prisstigning. Her er huspriserne steget med hele 20,8 procent inden for det seneste år. Det giver en kvadratmeterpris på 6.048 kroner.

Vesthimmerland ligger nummer syv på top-10. Her er priserne steget 10,6 procent - til en kvadratmeterpris på 6.716 kroner.

På landsplan er den gennemsnitlige kvadratmeterpris nu oppe på 14.409 kroner, hvilket er det højeste niveau i de sidste 10 år.

- Effekterne af den lave rente, øget beskæftigelse og de generelt gode konjunkturer har spredt sig til hele landet. Derfor ser vi fremgang i salgsprisen i samtlige regioner både målt på det seneste år samt i den sidste måned, siger Birgit Daetz.

 
 

Seneste nyt

fra Nordjylland