Morsø til kamp mod fartsyndere

Foto: Rådet for Sikker Trafik

En ny trafikkampagne i Morsø Kommune skal få bilisterne til at lette foden fra speederen.

To trafikdræbte og 50 alvorligt tilskadekomne. Sådan lyder statistikken for Mors de seneste fem år, og den statistik skal en ny trafikkampagne gerne lave lidt om på.

Derfor vil bilister de kommende uger bliver mødt af store skilte langs vejene, der opfordrer til at lette foden lidt fra speederen. Morsø Kommune står bag kampagnen, der sammen med Rådet for Sikker Trafik sætter fokus på fartulykker i trafikken.

Kampagnen skal løbe de første tre uger af april.

- Selv de små hastighedsoverskridelser koster liv og skader personer. Derfor betyder det noget, hvis vi alle overholder fartgrænserne og kører efter forholdene. Hvis man kører for stærkt, skal man bruge flere meter på at bremse, hvis der sker noget uventet i trafikken. Det er budskabet med kampagnen, siger Meiner Nørgaard, som er formand for udvalget for Teknik og Miljø i Morsø Kommune.

Langs kommunens mest trafikerede veje sættes der 50 skilte op, med teksten ”Sænk Farten – før det er for sent

En undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik viser, at kampagneplakaterne får 35 % af de bilister, der kører for stærkt, til at sænke farten. I alt 85 kommuner landet over er med i den aktuelle fartkampagne, som bliver bakket op med fartkontroller af politiet fra den 18. til den 23. april.

Forsiden lige nu