Morten Klessen taber tæt kapløb og misser EU

Den 50-årige nordjyske Europa-Parlamentskandidat Morten Klessen taber kapløbet om det tredje socialdemokratiske mandat til to partikollegaer.

Lige ved og næsten.

Den 50-årige folkeskolelærer Morten Klessen (S) misser en plads i Europa-Parlamentet, efter de personlige stemmer er blevet talt op mandag.

Socialdemokratiet havde efter søndagens valg sikret sig tre mandater, der så skulle fordeles mandag. Jeppe Kofod (S) og Cristel Schaldemose (S) var så godt som sikre til de første to mandater, og derfor skulle Morten Klessen i et tæt kapløb med sine partikollegaer Marianne Vind (S), der stiller op på Sjælland, og Niels Fuglsang, der stiller op i Østjylland. 

quote Nu skal vi have gravøl. Der er valg om halvanden uge igen (folketingsvalg red.), og vi må slås videre.

Morten Klessen, Socialdemokratiet

I sidste ende blev den nordjyske kandidat, der forsøgte sig som arvtager til nordjyske Ole "EU" Christensen, slået på målstregen af begge kollegaer.

Morten Klessen fik i alt 24.005 personlige stemmer, mens Niels Fuglsang fik 29.444, og Marianne Vind fik 27.396.

- Et eller andet sted er jeg stolt over en god valgkamp, men jeg er også ærgerlig. Man går og tænker, om man skulle have løbet stærkere, besøgt flere sted, eller hvad man skulle have gjort for at få flere stemmer, når det er så tæt. Men jeg må acceptere det, siger Morten Klessen. 

- Nu skal vi have gravøl. Der er valg om halvanden uge igen (folketingsvalg red.), og vi må slås videre. Nu fik Venstre den her, og så er det vigtigt, at vi ligger os rigtig selen og kommer igen. Det bliver ikke mig, der kommer i Europa-Parlamentet, og det må jeg lære at leve med.

Morten Klessen har siden 2005 været medlem af kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune og har siden 2014 været formand for beskæftigelsesudvalget i kommunen. 

Morten Klessen ved endnu ikke, om han vil stille op igen til det næste Europa-Parlamentsvalg om fem år. 

Se øjeblikket, hvor Morten Klessen bliver overhalet af Marianne Vind, her. 

Seneste nyt

fra Nordjylland