Morten Messerschmidt skal 120.000 kroner tilbage

Foto: Dansk Folkeparti.

Der var noget om snakken, da Rikke Karlsson kritiserede Morten Messerschmidt for at skjule økonomien i to EU-fonde. Nu skal Morten Messerschmidt betale 120.000 kroner tilbage, fordi pengene ikke blev brugt korrekt.

Der var noget om snakken, da det nordjyske EU-medlem Rikke Karlsson kritiserede Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt i oktober. Rikke Karlsson forlod DF, fordi hun ikke kunne få indsigt i økonomien i to fonde. Det var Morten Messerschmidt, der ikke vil give Rikke Karlsson indsigt i fondens økonomi.

Morten Messerschmidt skal nu betale 120.700 kroner tilbage til EU. Det skriver Morten Messerschmidt selv på sin Facebook-side.

For tre uger siden kom det frem, at Dansk Folkeparti brugte 624.000 skattekroner på en sejltur med skonnerten "Halmø" rundt til 16 danske byer under overskriften "Det sejler for EU - Vi sejler for Danmark". For at finansiere sejlturen, blev der søgt fonde, der giver penge til EU-oplysning. Derefter krævede Europa-nævnet, at der blev lavet en mere detaljeret redegørelse for partiets offentligt støttede sejlads. Og nu har EU-parlamentets generalsekretær, Klaus Welle meddelt Morten Messerschmidt at kampagnen ikke er berettiget til EU-midler.

- For mig er der absolut ingen tvivl om, at kampagnen er kørt efter reglerne. Jeg er derfor både uenig i og forundret over denne afgørelse og vil naturligvis skrive til bureauet med en indsigelse, skriver Morten Messerschmidt.

Det er helt konkret fondene MELD og FELD, der er tale om. Og disse fonde spillede en stor rolle i Rikke Karlsson exit fra Dansk Folkeparti.

- Ifølge de oplysninger jeg har fået fra kontoret i Luxemborg, er der tale om adskillige millioner kroner der har været til rådighed i Meld og Feld med Morten Messerschmidt som formand for Meld, hvor af også store dele er blevet brugt. Jeg må derfor, stående på et særdeles usikkert grundlag erkende, at jeg ikke længere kan tage ansvaret for hvordan disse midler er blevet brugt. Jeg mener, at jeg som medlem af disse fonde sidder med ansvaret for brugen af disse midler, samtidig med, at jeg er aldeles mørklagt omkring forholdene, skrev Rikke Karlsson på sin Facebookside i forbindelse med sit exit tilbage 15. oktober.

De to fonde omtales i medierne som 'MELD' og 'FELD'. De forkortelser henviser til henholdsvis Movement for a Europe of Liberties and Democracy (MELD) og Foundation for a Europe of Liberties and Democracy (FELD), som Dansk Folkeparti er medlem af i Europa Parlamentet.


MELD er en alliance mellem partier med fælles interesser i Europa Parlamentet.
FELD er en fond, der er tilknyttet MELD.

Flere nyheder fra TV2 Nord