Mosbjerg kæmper for ældrecenter

Borgerne i Mosbjerg er bekymrede over politikerne planer om at lukke det lokale ældrecenter. Foto: Michael Kragmann (Arkiv)

Borgerne i Mosbjerg har indkaldt til møde tirsdag aften i håbet om at få lov til at beholde byens ældrecenter.

Borgerne i den lille by Mosbjerg ved Hjørring raser over kommunens planer om at lukke det lokale ældrecenter. Hjørring Kommune skal spare millioner af kroner, og et af de steder, hvor politikerne påtænker at spare, er på Mosbjerg Ældrecenter.

Planerne bekymrer borgerne i Mosbjerg, og derfor har de indkaldt til borgermøde på Vendsyssel Friskole tirsdag aften. De har opfordret politikerne til at komme og forklare spareplanerne.

Lukningen af Mosbjerg Ældrecenter er på dagsordenen i Sundheds, Ældre og Handicapudvalget i Hjørring Kommune onsdag, men hvis udvalgets medlemmer beslutter at gå videre med forslaget, skal det behandles i Økonomiudvalget og siden vedtages i byrådet. Hvis det i sidste ende vedtages, at ældrecentret skal lukke, vil dette ske i februar 2013.

Der bor i dag 16 ældre på ældrecentret i Mosbjerg. Hvis centret lukkes, flyttes de til Hjørring, hvor der er ved at blive bygget et nyt ældrecenter i Svanelunden.

En lukning vil ifølge Lili Christensen (S), formand for Sundheds, Ældre og Handicapudvalget i Hjørring Kommune, betyde en besparelse på 16,8 millioner kroner over de næste fire år.

TV2/Nord følger borgermødet tirsdag aften. Se med i udsendelsen 19.30.

Flere nyheder fra TV2 Nord