Mosebrand er snart slukket: Det er rigtig positivt at nå hertil

Mosebranden ved Dokkedal er nu så meget under kontrol, at beredskabet begynder at pakke grej sammen og sende mandskab hjem.

Siden onsdag har Nordjyllands Beredskab kæmpet med en mosebrand nær Dokkedal. De seneste dage har det især været ulmerne under jorden, brandmændene har kæmpet imod. Det er termiske kameraer, der kan afsløre, at branden stadig er til stede under jorden. 

- Der er væsentlig færre brandlommer, men der er stadig nogle få, og det er dem, vi nu kæmper med at få lukket ned for, siger chefvagt ved Nordjyllands Beredskab Lars Bjørndal. 

Den underjordiske brand bliver søndag bekæmpet med en gyllenedlægger. Den er lavet til at lægge gylle ned i jorden, men bliver i denne sammenhæng brugt til at slukke ulmerne under jorden med vand. 

Det går så godt med slukningsarbejdet, at beredskabet er begyndt at pakke udstyr sammen og sende mandskab hjem. Lørdag arbejdede op mod 70 mennesker på mosebranden, men søndag er det tal nede på omkring 30 personer. 

quote Det er rigtig positivt at nå hertil. Det er vi rigtig glade for

- Lars Bjørndal

- Det er rigtig positivt at nå hertil. Det er vi rigtig glade for, siger Lars Bjørndal. 

Kystvej mellem Øster Hurup og Dokkedal har været afspærret siden natten til torsdag, da beredskabet havde brug for fri passage til brandbiler og tankvogne. Den bliver dog igen åbnet torsdag morgen klokken 6. Vejen kan dog stadig blive afspærret i kortere perioder, hvis det bliver nødvendigt. 

Hvornår Nordjyllands Beredskab kan kalde branden i Dokkedal for helt slukket og pakke det sidste grej, er endnu uvist.  


Seneste nyt

fra Nordjylland