Moske i Frederikshavn er slet ikke en moske

Den omstridte moske i Frederikshavn er slet ikke en moske, men et bosnisk kulturcenter.

Det er slet ikke en moske, der ligger i bygningen på Grønlandsvej 22 i Frederikshavn, som i de seneste dage har fået massiv opmærksomhed på de sociale medier.

Facebook-gruppen "Nej tak til moske i Frederikshavn" har fået over 2.160 likes, men nu viser det sig, at det ikke er en moske, men et bosnisk kulturcenter, der ligger i den omstridte bygning.

Kanal Frederikshavn fortæller, at det er foreningen Bosnjacki Kultur Center, der holder til i bygningen. Bosnjacki Kultur Center er en forening på lige vilkår med alle andre foreninger i Frederikshavn Kommune.

Bestyrelsen bag Bosnjacki Kultur Center fortæller til Kanal Frederikshavn, at foreningen er stiftet og godkendt i henhold til alle gældende regler i Frederikshavn Kommune. Foreningen har i over to år haft til huse i Danmarksgade, men ønsker mere plads.

Nu har Bosnjacki Kultur Center lejet sig ind i lokalerne på Grønlandsvej 22, der har stået tomme i fem år. Foreningen er i gang med at istandsætte lokalerne, men der skal altså ikke være en moske i Frederikshavn.


Seneste nyt

fra Nordjylland