Motion hjælper demente: Sygdommen bremses

Motion er en vigtig faktor til at holde både krop og sind sundt.

Motion har mange gavnlige virkninger, men for demente har det endnu flere. Udover at holde kroppen i gang kan motion hjælpe til at bremse demenssygdommens udvikling. En af de demente der sørger for at holde kroppen i gang er Inge Knudsen, der fik konstateret demens efter en blodprop i hjernen.

- Der kommer jo gang i hele kroppen. Og der kommer da også noget til hjernen - selvom den ikke fungerer helt som den skal, så kommer der også noget til hjernen. Sidder du der hjemme i stuen, så kommer du ingen vegne, siger Inge Knudsen.

quote Og der kommer da også noget til hjernen - selvom den ikke fungerer helt som den skal, så kommer der også noget til hjernen

Inge Knudsen

Det er dog ikke kun de demente, der skal sørge for at holde motionen ved lige. Der er også store fordele for alle andre at dyrke motion. Det kan hjælpe til at forebygge sygdommen.  

- Vi ved, at dem som har trænet igennem deres liv mens de var middelaldrende, der er færre af dem, som får demens senere. Så det er godt for os alle sammen, siger Christine Thyrøse Sørensen, fysioterapeut, Træningsenheden, Aalborg Kommune.

Så der er ingen undskyldning. Alle aldre har godt af motionen og du kan få glæde af det i mange år fremover.


Seneste nyt

fra Nordjylland