Trailløb i Rebild: Motion på den miljørigtige måde

Årets trail-løb i Rebild skruer ned for plastaffaldet med genanvendelige gummikopper.

Sidste år blev der brugt 10.000 plastikkrus, da der var trailløb i Rebild. Et otte timers langt ekstremløb i bakkerne i Rebild. Men i år har arrangørerne haft fokus på løsninger, der belaster miljøet mindre og nedbringer mængden af plastaffald.

Det vigtigste skridt på vejen har været at forbyde plastikkrus og i stedet erstatte dem med gummikopper, der kan krølles sammen og bruges igen.

- Jeg synes, det fungerer helt vildt godt. Det er nemt at have koppen i lommen, så smaddergod idé. Så løber man heller ikke og falder i alt det der skrammel, der ligger i naturen, som ikke skal være der, siger Ulla Wiese, der løber for Aarhus Running Wild. 

Årets løb foregik i år i bagende sol.
Årets løb foregik i år i bagende sol.
Foto: Jesper Bo Winther

Næste år gælder det medaljerne

Det er tredje gang, bakkerne i Rebild lægger udfordrende skovstier til det krævende løb. Igen i år foregik løbet i bagende sol, hvilket også betyder, at der skal drikkes ekstra meget væske.

Bent Jensen, der løber for Fredericia Løbeklub, er glad for, at han i år kan drikke masser af væske langs ruten uden at bekymre sig om plastaffaldet:

- Det giver rigtig god mening, for det er jo krus, man kan bruge resten af livet, siger Bent Jensen, der løber for Fredericia Løbeklub.

 

De nye miljøtiltag stopper ikke ved kopperne. Næste år skal medaljerne også være bæredygtige.

- Lige nu er de pakket ind i plastik, og det er vi selvfølgelig ikke så glade for, så vi arbejder på en ny løsning og vil se, om vi kan skrabe plastik sammen i naturen og få det lavet om til en fed medalje til næste år, siger Mark Laursen, der er arrangør på trailløbet.

Trailløbet begyndte klokken 10 i formiddags og er fortsat indtil klokken 18 lørdag aften. Deltagerne løber på en seks kilometer rute, og det gælder om at nå så mange runder som muligt på de otte timer.

Man kan deltage alene eller på hold med op til fire deltagere.

Det er tredje år i træk, der afholdes trailløb i Rebild Bakker. 
Det er tredje år i træk, der afholdes trailløb i Rebild Bakker. 
Foto: Jesper Bo Winther

Seneste nyt

fra Nordjylland