Motorkontorerne lukker inden for det næste par uger

 Motorkontorerne lukker inden for det næste par uger

Dagene er talte for motorkontorerne hos politiet i Nordjylland. Hadsund, Løgstør og Frederikshavn lukker denne uge og 27. december følger Hobro, Hjørring og Aalborg efter.

I stedet overtager SKAT motorregistreringen - og nye nummerplader ja de kan fremover kun hentes hos
Fra nytår kan man få udleveret nummerplader hos SKAT i Aalborg, Hjørring eller Thisted.

Dårlig service og drønbesværligt kalder bilforhandlere fra Frederikshavn den nye ordning.
- Jeg henter nummerplader i gennemsnit tre gange om ugen, det tager mig få minutter at køre til politistationen i Frederikshavn, fremover skal jeg så til at køre til Hjørring. Det er besværligt, og det betyder, at jeg ikke længere kan yde samme service for mine kunder, der står her og nu og gerne vil have en bil, siger bilforhandler Torkild Tougaard, Gærum Auto- og Traktorværksted.

Det er politireformen, der gør at opgaver med at registrere motorkøretøjer nu flytter. Opgaven er havnet hos SKAT efter politiske vurderinger.
I forvejen opkræver SKAT afgifter på biler, og ændringen betyder, at alt hvad der handler om registrering og bilafgift nu bliver samlet samme sted.
- I starten vil det betyde, at der bliver nogle indkøringsvanskeligheder, det er vi klar over, men vi har forsøgt så godt som muligt at oplære personalet fra SKAT i de opgaver, som vi her på motorkontoret i Frederikshavn har mange års erfaring i, siger lederen af motorkontoret i Frederikshavn, Dorthe Nørgaard.

Efter planen skulle et nyt digitalt registreringsprogram have erstattet en del af den manuelle registrering, der finder sted i dag, men programmet er endnu ikke kørt ind, og derfor må bilejere og bilforhandlere væbne sig med tålmodighed - og for manges vedkommende køre flere kilometer, end de har været vant til, når bilen skal registreres.
SKAT siger i dag til TV2NORD, at man håber inden for et år at få det digitale registreringsprogram til at fungere, så registreringerne kan foregå via computeren.


Seneste nyt

fra Nordjylland