Muhammad er en succes på Mors

Foto: limfjordupdate.dk

Mange flygtninge har arbejdserfaring, som de tager med sig fra hjemlandet, og det har en virksomhed på Mors fået stor gavn af.

Meningerne og historierne er mange, når ord som ”flygtninge” dukker op i medierne. Men faktum er, at mange af de flygtninge, der kommer til Danmark havde et liv før krisen ramte. Et liv med et arbejde, som på mange måder kan bruges i Danmark. Og netop den del har et firma på Mors fundet ud af at bruge.

Firmaet DFI-Geisler laver bordplader til køkkener, bad og boliger, og de har brug for arbejdskræft. På den anden side er der et par syriske flygtninge, der mangler noget at lave. Derfor blev firmaet, gennem det lokale jobcenter, sat i kontakt med de arbejdsivrige flygtninge.  

- Vi var interesserede, men det var vigtigt for os at praktikken ville have et formål for både praktikanten, men også virksomheden. Vi løfter gerne et socialt ansvar i lokalområdet, men der skal være business i det for alle parter, fortæller produktionschef hos DFI-Geisler Jesper Sørensen til LimfjordUpdate.dk.

Derfor er der kommet et samarbejde op og stå, hvor DFI-Geisler får en flygtningepraktikant i virksomhedspraktik, hvor praktikanten ved siden af går til dansk undervisning.

- Vi var bevidste om den sproglige barriere, og Jobcenteret stillede tolk til rådighed når det var nødvendigt, siger Jesper Sørensen til LimfjordUpdate.dk.

  Foto: limfjordupdate.dk

Den nye praktikant hedder Muhammad Abdulhadi Alkanaan, og med 16 års erfaring indenfor branchen er han hurtigt faldet godt til i firmaet.

- Vi har lært, at vi kan integrere en flygtning succesfuldt. Muhammad er dygtig og kompetent rent fagligt, og bidrager til en god dynamik blandt hans kollegaer, fortæller Jesper Sørensen der ser Muhammad Abdulhadi Alkanaan's ansættelsesforhold som langvarigt.

 

Historien blev bragt i samarbejde med LimfjordUpdate.dk