Musical giver millionindtægter i Skagen

Over 300.000 danskere udenfor Skagens-området har fået fornyet lyst til at se Skagen efter at have set eller hørt om forestillingen.

Skagensmaler-musicalen Lyset Over Skagen, som med stor succes turnerede hele landet i efteråret, var ikke alene salgsmæssigt en succes.

Publikum var også overordentlig tilfreds med forestillingen, og kendskabet til Skagen og lysten til at besøge området er øget markant som følge af forestillingen.

300.000 danskere uden for Nordjylland, bl.a. i Århus, København og Vejle-området, overvejer Skagen som næste ferieby efter at have hørt om musicalen. Hvis blot hver 5. gør alvor af det og tager ægtefællen med betyder det en meromsætning i Skagens hotel- og handelsliv på 120 mio. kr. Det viser en publikums- og borgeranalyse, som Capacent Epinion har foretaget for Nyt Dansk Musikteater.

Undersøgelsen viser, at 90 pct. af publikum var tilfredse eller meget tilfredse med at opleve musicalen om malerne P.S. Krøyer og Michael Ancher. På en skala fra 1 til 5 giver publikum karakterer mellem 4,4 og 4,7 for professionalisme, kvalitet, troværdighed og underholdningsværdi.

Lyset Over Skagen havde premiere i august 2007 og nåede at sælge 58.000 billetter. 37 byer over hele landet havde forestillingen på plakaten.

Flere nyheder fra TV2 Nord