Musical om skagensmalere genopsættes

P.S. Krøyer, Marie Krøyer, Ancher-parret og mange flere kan fra næste uge opleves på de skrå brædder, når musicalen ”Lyset over Skagen” har premiere. Der er tale om en genopsætning af den oprindelige musical fra 2007, som handler om de verdenskendte skagensmalere.

Detaljerne bliver pudset af på scenen i Arena Nord i Frederikshavn, før premieren på musicalen "Lyset over Skagen" 1. august. Her bliver genopsætningen af musicalen fra 2007 opført for publikum. Tomas Ambt Kofod spiller rollen som P. S. Krøyer. Han glæder sig til at gå på scenen.

- Det er et stykke, som selvfølgelig fejrer de vidunderlige skagensmalere, men de var jo almindelige mennesker med store længsler og dramaer, så lige så meget, som vi berører kunsten, så tror jeg i virkeligheden, at vi berører de menneskelige relationer endnu mere, siger Tomas Ambt Kofod.

Han har fået farvet skægget, så det matcher P. S. Krøyers røde skæg. Både skæg og tøj skal ligne det, skagensmalerne bar i årene fra 1891 til 1905, hvor handlingen i musicalen foregår. Instruktørens mål er, at portrættet af skagensmalerne bliver så fuldendt som muligt.

Tomas Ambt Kofod har fået farvet skægget for at ligne P. S. Krøyer.
Tomas Ambt Kofod har fået farvet skægget for at ligne P. S. Krøyer.
Foto: Bo Storm Madsen

- Det håber jeg. Jeg håber, at vi har lavet god research og fordybet os så meget i stoffet, at vi selv i dette kæmpe rum kan få de små nuancer og udtrykket frem samtidig med alle de kæmpe optrin, som sådan en musical har, siger instruktør Daniel Bohr.

Spiller ikke i Skagen

Da musicalen blev sat op første gang i 2007, var der premiere i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Denne gang er rammerne flyttet 40 kilometer sydpå til Arena Nord i Frederikshavn, men stemningen fra toppen af Danmark skal gerne nå ud over scenekanten.

- Vi har været der. Vi har lavet research og været der flere gange. Vi ved hvor betydningsfuldt, det er, fordi vi har fået det ud af malerierne, og derfor forsøger vi at bringe det videre, siger Daniel Bohr.

- Jeg bor oppe i Skagen og kører derop hver aften, og jeg måtte simpelthen stoppe bilen og facetime hjem i går aftes for at sige til min kone: ”Prøv lige at se det her lys. Det er ikke bare noget, der står i en musical. Det er der virkelig,” siger Tomas Ambt Kofod.

Ud over trekantdramaet med Marie Krøyer, P. S. Krøyer og Hugo Alfvén kan publikum også se frem til at møde blandt andre Ancher-parret og Holger Drachmann. Hele historien bliver akkompagneret af musik og det helt specielle Skagen-lys.

Glæder du dig til det bliver torsdag?

- Det kan jeg love dig for, jeg gør. Det hele samler sig altid lige til sidst og inden premieren har man sine frustrationer og sine tvivl, og alle render rundt som hovedløse høns, men der sker det, at det hele samler sig til sidst, og det håber jeg også, det gør denne gang, siger Tomas Ambt Kofod.

Lyset over Skagen opføres flere steder landet over frem til 19. oktober.


Seneste nyt

fra Nordjylland