Musikchef i Aalborg foretager karriereskift

Jan Kvistborg stopper som musikchef for Aalborgs Symfoniorkester og skal istedet stå for bæredygtigt værtskab hos AKKC

Aalborg Symfoniorkester skal have ny musikchef.

Den nuværende, Jan Kvistborg, skifter til et chefjob i Aalborg Kongress- og Kulturcenter, hvor han skal stå spidsen for husets nye strategi for bæredygtigt værtskab.

- Jeg synes, jeg efterlader mig et supergodt orkester og en organisation, der er klar til de næste skridt, og vil glæde mig til at følge deres vej. Ikke som chef men som gæst og nordjyde. Året ud har jeg en aftale om at virke som konsulent ad hoc, når der måtte være det behov, siger Jan Kvistborg i en pressemeddelelse.

- Og så glæder jeg mig vanvittigt til at komme i gang med at udvikle hele det nye spændende felt med bæredygtige værtskaber, som AKKC (Aalborg Kongress- og Kulturcenter, red.) søsætter for alvor fra august. Her vil jeg blive udfordret på mange af mine kompetencer, og det er altid godt at presse sig selv lidt mere. Og så kan jeg se mig selv i det værdisæt som AKKC har haft i mange år, og som Nicolaj Holm fastholder og udvikler stærkt med den bæredygtige profil, siger Jan Kvistborg om sin beslutning.

Og netop Nicolaj Holm, direktør i AKKC, er begejstret for Jan Kvistborgs beslutning om at blive en del af huset i den nyoprettede chefrolle.

- At der blev dette sammenfald mellem vores og byens nye strategi om bæredygtigt værtskab for de mange tusinde beslutningstagere, som AKKC har igennem hvert eneste år, og så nogle overvejelser hos Jan Kvistborg om et evt. karriereskifte, kunne i min optik ikke være heldigere for AKKC, siger Nicolaj Holm. 

Den snart tidligere musikchef bliver ansvarlig for den nye strategi om såkaldt "Sustainable Hospitality", som blev offentliggjort i april. Her skal Jan Kvistborg samarbejde med en lang række aktører fra erhvervs-, uddannelses, turist- og kulturlivet, lyder det.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland