Musikforening lukker sig selv i protest mod lokalpolitikere

Musikforeningen "I morgen er det jul, mor" føler sig uværdigt behandlet af flere politikere fra byrådet i Hjørring Kommune og opløser sig selv i protest.

Nok er nok. Det er holdningen i musikforeningen "I morgen er det jul, mor", som i en årrække har arrangeret koncerter med store musiknavne i Hjørring. Foreningen er utilfreds med tre navngivne medlemmer af byrådet i Hjørring Kommunes optræden og har derfor valgt at nedlægge sig selv.

Musikforeningen skriver i en pressemeddelelse, som Hjørring Avis har bragt mandag morgen, at folkene bag ”I morgen er det jul, mor” på et møde har truffet beslutning om at indstille sine aktiviteter med virkning fra afvikling af indgåede kontrakter medio april 2018.

Det er utilfredshed med borgmester Arne Boelt (Socialdemokratiet), formand for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Sven Bertelsen (Lokallisten) og byrådsmedlem og spidskandidat for Venstre, Henrik Jørgensen, der ligger til grund for musikforeningens beslutning.

En repræsentant fra "I morgen er det jul, mor" deltog i torsdags i et møde med bestyrelsen for Kulturforeningen Vendelbohus og de tre byrådsmedlemmer. På det møde sagde de tre politikere ifølge musikforeningen, at "foreningens indlæg i debatten ikke havde en tone, som politikerne brød sig om, hvilket ikke var fremmende for sagen vedrørende Vendelbohus."

- Det kan kun opfattes som en slet skjult trussel og en klar tilkendegivelse af, at musikforeningen skulle flette næbbet. Det var en uværdig forestilling fra de tre politikere side, som vi ikke vil stille folk til fremover, skriver "I morgen er det jul, mor" i pressemeddelelsen.

Borgmester Arne Boelt er uforstående over for musikforeningens udlægning af torsdagens møde.

- Der var mange med til mødet, hvor der blev taget referat. De andre deltagere har ikke opfattet det, der blev sagt, på samme måde som musikforeningen, men det er rigtigt, at vi har appelleret til, at vi er nødt til at finde en bedre måde at samarbejde på i fremtiden, siger Arne Boelt til TV2 Nord.

Det er spørgsmål om Vendelbohus' fremtid, der ligger til grund for striden mellem musikforeningen og lokalpolitikerne. Da byrådet i Hjørring Kommune i september vedtog budgettet for 2018 blev der ikke bevilget de penge til Vendelbohus, som de foreninger, der bruger stedet, ønskede.

quote Der var mange med til mødet, hvor der blev taget referat. De andre deltagere har ikke opfattet det, der blev sagt, på samme måde som musikforeningen, men det er rigtigt, at vi har appelleret til, at vi er nødt til at finde en bedre måde at samarbejde på i fremtiden.

Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune

- Byrådet vurderede, at vi ikke ville prioritere Vendelbohus højere end andre ting. Vi har været nødt til at trimme driften for at få budgettet til at hænge sammen, og sådan er det. Det er en politisk beslutning, siger Arne Boelt.

Bestyrelsen i "I morgen er det jul, mor" mener, at de har været nødt til at være aktive og synlige i den offentlige debat for at få politikerne til at handle.

- Vi oplever gang på gang, at der ikke sker noget fra politikernes side. Vi er nødt til at vide, hvor vi står fremadrettet. Som musikforening arbejder vi med lange tidshorisonter. Store musiknavne skal bookes i god tid - ofte halvandet år før koncerten - og derfor er vi afhængige af at vide, hvor vi står, siger Karl Kirkedal, som sidder i bestyrelsen i "I morgen er det jul, mor".

"I morgen er det jul, mor" har arrangeret koncerter i Hjørring siden 2001. På nuværende tidspunkt er der koncerter med Niels Hausgaard, Peter Belli, Kim Larsen og Michael Falch i kalenderen, men det kan altså blive nogle af de sidste arrangementer, musikforeningen står bag.

- Vi kan kun beklage over for de mange frivillige, som har sikret gennemførelse af vore koncerter, og vi kan kun beklage på Hjørrings vegne, at den sidste ikke kommercielle, frivillige og foreningsbaserede distributør af rytmisk musik har indstillet sit virke i Hjørring, skriver "I morgen er det jul, mor".

Karl Kirkedal fortæller, at beslutningen om at opløse musikforeningen er definitiv.


Seneste nyt

fra Nordjylland