Musikkens Hus forbereder åbning

Der er nu sat dato på åbningen for Musikkens Hus. Den officielle indvielse bliver 29. marts 2014.

Ventetiden har været lang, men nu nu nærmer dagen sig, hvor Musikkens Hus i Aalborg står klar. Efter 30 års tilløb virker ni måneder pludselig ikke af meget, og 29. marts 2014 åbner Musikkens Hus med et tolv dage langt åbningsprogram.

- Det er en forløsning for os, der til dagligt arbejder med Musikkens Hus, nu endelig at kunne melde den officielle åbningsdato ud. Vi glæder os mindst lige så meget som de kommende beboere og brugere af huset, og vi arbejder i disse uger og måneder intenst på at få ikke bare åbningsprogrammet, men hele programmet for husets første sæson klar, siger direktør Lasse Rich Henningsen.

Åbningskoncerten den 29. marts 2014 bliver med Aalborg Symfoniorkester, udvalgte klassiske stjernesolister samt indslag fra husets øvrige beboere.

Efter åbningskoncerten følger 11 dage med masser af musik inden for en række forskellige genrer. Både Koncertsalen med plads til 1.293 siddende publikummer og de øvrige sale - Intimsalen, Klassisk Sal og Rytmisk sal - vil komme i anvendelse fra start, men også husets store foyer vil blive inddraget. Hvert område af huset egner sig til forskellige genrer og udøvende kunstnere.

- Vi skal være et hus med en lav dørtærskel, så alle føler sig velkomne, og hvor interessen for klassisk musik kan udbredes. I det hele taget har vi en tro på, at vi ved at arbejde med den klassiske musiks indpakning kan udbrede interessen, og at vi ved at præsentere klassiske arrangementer på nye og interessante måder kan vække interessen hos en bredere målgruppe. Det vil åbningsprogrammet i høj grad også bære præg af, siger Lasse Rich Hemmingsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland