Musikkens Hus - nu også med orgel

Et af Danmarks største orgler får til huse i Musikkens Hus i Nordjylland.

Hverken orglet eller Musikkens Hus er bygget endnu, men Det Obelske Familiefond har doneret 15 millioner kroner til koncertorglet, som ifølge en pressemeddelelse fra Fonden Musikkens Hus i Nordjylland bliver et af Danmarks største og bygges af Marcussen & Søn, Aabenraa.

Efter planen vil orglet spille sine første toner seks måneder efter indvielsen af Musikkens Hus i 2013.

Oprindelig var koncertorgelet ikke en del af byggeprojektet, men arkitekterne østrigske COOP HIMMELB(L)AU, var så forudseende, at der allerede er afsat plads til, at man kan bygge et orgel ind i koncertsalen.

Formanden for Det Obelske Familiefond, Christen Obel, glæder sig over at kunne sætte et konkret kulturelt aftryk i Musikkens Hus i Nordjylland:

- Det er spændende for Fonden at få lov til at være en lille del af Musikkens Hus i Nordjylland. Orglet vil ikke alene kunne benyttes i forbindelse med koncerter, blandt andet Aalborg Symfoniorkesters koncerter, men også af de musikstuderende ved Universitetet og Det Jyske Musikkonservatorium. Vi er glade for også på den måde at kunne understøtte uddannelsesmiljøet i Nordjylland, siger Christen Obel i pressemeddelelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland