Musikkens Hus præsenterer millionunderskud trods rekordår

Aktivitetsniveauet har aldrig været højere i Musikkens Hus i Aalborg, men økonomine har ikke kunne følge med.

Der har været fart på i Musikkens Hus i Aalborg i 2018. På flere punkter har kulturinstitutionen i sat rekorder, men på den økonomiske front er det gået ned af bakke.

Årets resultat er endt på et underskud på 3,5 millioner kroner. Det viser det regnskab, som Fonden Musikkens Hus præsenterede mandag.

- Resultatet i 2018 er utilfredsstillende, men året har været et investeringsår, som vi glædeligvis kan betale med egne opsparede midler. Underskuddet betyder dog, at vi i år har mindre fokus på at øge aktivitetsniveauet, men at vi forventer at kunne holde samme høje niveau som i 2018, fortæller Lasse Rich Henningsens, der er administrerende direktør, i en pressemeddelelse. 

På trods af de manglende resultater på økonomien, så er der skete flere positive ting i Musikkens Hus i det forgangne år. Antallet af aktiviteter er steget med 33 procent i forhold til 2017. I alt blev det til 225 kulturarrangementer, hvilket er det højeste antal nogensinde. 

Antallet af gæster steg med 15 procent, og sponsorbidrag fra private virksomheder og fonde steg til rekordhøje 8,1 millioner kroner. 

-  Vi har år for år øget antallet af koncerter og arrangementer – både i højden og i bredden, og altid med kvalitet som en afgørende fællesnævner. Det har været en bevidst strategi for ad åre at øge efterspørgslen i Nordjylland og dermed egenindtjeningen. Det synes vi er lykkes. I dag er Nordjylland ifølge Gallup løftet til landsgennemsnittet, hvad angår andelen af klassiske koncertgængere, og det tillader vi os at tro, at vi har en del af æren for, forklarer Lasse Rich Henningsen.

Onsdag den 6. marts har bestyrelsen i Fonden Musikkens Hus godkendt regnskabet. 


Seneste nyt

fra Nordjylland