Muslinger for millioner på Mors

Trods en sen muslingesæson kan Vildsund Blue på Mors præsentere et flot regnskab med millionoverskud for 2016.

De kan være nogle svære nogen at få hul på, muslingerne - men når først man finder metoden, kan det resultere i fantastiske regnskaber.

I hvert fald for muslingeproducenten Vildsund Blue A/S i Nykøbing. Virksomheden har netop præsenteret endnu et millionoverskud på trods af den sene muslingesæson.

Godt nok er bruttofortjenesten faldet med 1,5 millioner kroner, og årsresultatet ditto med 2,3 millioner kroner. Men når bruttofortjenesten alligevel ender på 51,4 millioner og årsresultatet på 6 millioner, står det ikke helt skidt til.

Læg så dertil, at egenkapitalen er blevet fordoblet siden 2010 og i dag udgør 109,4 millioner kroner - og så har du en rigtig god forretning.

- Muslingesæsonen løber normalt fra september til oktober og igen i foråret. Men sidste år kom vi sent i gang på grund af iltsvindet i Limfjorden helt ind i september, og set i det lys, er vi tilfredse med resultatet, siger administrerende direktør i Vildsund Blue, Søren Mattesen.

2016 var også året, hvor Vilsund Blue flyttede ferskafdelingen fra Aggersund til Nykøbing i nyindrettede lokaler, ligesom man intensiverede produktionen af økologiske Linemuslinger i Limfjorden.

- Sammen med overtagelsen af Seafood Rømø fra årsskiftet, er det alt sammen med til at styrke vores råvaregrundlag, siger Søren Mattesen. 

Vilsund Blue A/S producerer over 30.000 tons muslinger om året, heraf 1.000 tons økologiske muslinger, og det tal forventes at stige de kommende år.

- Vi kunne godt tænke os at lave flere forædlede produkter på økologisiden. Det kan være med til at øge vores indtjening, men også sikre beskæftigelsen hele året rundt, siger Søren Mattesen.

Vilsund Blue A/S beskæftiger 83 medarbejdere i Nykøbing.


Seneste nyt

fra Nordjylland