Mutte tal på landsplan, men jubel i Aalborg: Rekordhøjt antal ansøgere

Den 5. juli er dagen for deadline for ansøgning på landets universiteter, og i Aalborg trodser de tendensen og slår alle rekorder.

Mens tallene på landsplan er en mut affære for de mange universiteter med et nedslående tilbagegang i antallet af ansøgre, jubler de på Aalborg Unviersitet. Modsat faldet på 3,7 procent på landsplan har universitetet i Nordjylland oplevet en fremgang på 2,94 procent.  

Tallet er gået fra 15.955 ansøgere i 2016 til 16.424 i 2017. 

- Jeg er glad og godt til freds. Ansøgningstallet viser altid noget om de uddannelser, vi har. At interessen er så stor i en tid, hvor sektoren har en vigende interesse, gør jo bare, at vi er ekstra glade for de tal, vi kan præsentere, fortæller prorektor ved Aalborg Universitet Inger Askehave. 

Onsdag klokken 12.00 var der deadline for ansøgninger på landets videregående uddannelser, og det har betydet en virkelig travl dag med en masse tal for Aalborg Unviersitet. Nu er de kommet igennem og kan altså præsentere de lovende tal.

- Man kan jo kun gisne om, hvad det skyldes. Vi har gjrot meget ud at fortælle om de faglige krav til de enkelte uddannelser. Men også gjort meget ud at præsentrere, hvad uddannelserne går ud på. Jeg tror egentlig den kombination af højfaglighed og projektorienteret gruppearbejde, vi har,  appellerer til unge mennesker, fortæller prorektoren. 

I antallet af 1. prioritetsansøgere - det vil sige ansøgere, der allerhelst vil studere på Aalborg Universitet - ses der også en stigning, og endda en endnu større: Her har 3 procent flere ansøgt sammenligned med 2016. 

En af de uddannelser, hvor fremgangen er særlig markant, er medicinstudiet. Her er tallet steget fra 261 1. prioritetsansøgere i 2016 til 358 i 2017. Det er altså en stigning på 37 procent. Den svimlende høje fremgang falder temmelig godt, må man sige, for universitetet har fra studiestart 2017 fået lov at hæve deres antal af studiepladser på medicinstudiet. Hvor de før havde 100 har de fra september 150. 

Også hos de tekniske uddannelser ses et opsving i antallet af ansøgere. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland