Mystik om dødsårsag

Det var her ved værtshuset To Trin Op, den 34-årige døde Foto: Ib William Christensen

00:32

Den 34-årige mand, der blev fundet i Frederikshavn bag værtshuset To Trin Op i går morges efter et slagsmål er afgået ved døden.

1 af 2

En ung mands død i forbindelse med en bytur skal nu efterforskes yderligere, efter retten nu rejser tvivl om dødsårsag

En sag om vold tog tirsdag en uventet drejning i Landsretten i Aalborg, da et vidne pludselig kom frem med nye oplysninger i forhold til, da sagen kørte i byretten.

Den tragiske sag handler om en 34-årig mand, der tilbage i maj sidste år døde i forbindelse med, at han havde været i byen i Frederikshavn på værtshuset To Trin Op.

En 27-årig mand blev efterfølgende anholdt og sigtet for vold mod den 34-årige. Den 27-årige blev senere dømt skyldig i at have udøvet vold mod den 34-årige, forud for han døde. 

Den 27-årige dømte har da også erkendt, at han har slået til den 34-årige. Balladen mellem de to opstod tilsyneladende uden for værtshuset, da den nu dømte spurgte om ild til at tænde en cigaret. Bagefter gik den 34-årige fra stedet, og han var ifølge vidner og overvågningsmateriale ikke synligt påvirket af slagsmålet. Den 34-årige vendte efterfølgende tilbage til værtshuset To Trin Op, hvor han pludselig faldt om og døde få timer senere på Aalborg Universitetshospital.

Nu er sagen i Landsretten, da den 27-årige mands forsvarsadvokat mener, den unge mand skal frifindes for vold.

I august sidste år blev han idømt tre måneders betinget fængsel af 80 timers samfundstjeneste. 

Sagen tog tirsdag en drejning, da et vidne mente at have set den 34-årige mand se voldsomt forslået ud mere end en time efter slagsmålet med den dømte 27-årige. 

Derfor er der nu usikkerhed om dødsårsagen. En enig ret besluttede derfor at forelægge sagen for Retslægerådet, der skal fastslå, hvorfor den 34-årige mand døde. 

- Alle er enige om, at der er nu er rejst tvivl om dødsårsagen, og derfor skal det lægelige i sagen kigges nærmere på, siger den 27-åriges forsvarsadvokat, Gert Gandrup.

Han tilføjer, at sagen derfor nu er udsat på foreløbig ubestemt tid.