Mystisk kvinde uddeler opsigelser

Foto: Lone Vad Dam (arkiv)

Fagforbundet FOA advarer mod en mystisk "FOA-dame", som har forsøgt at opsige to medarbejdere.

En kvinde med et mærkværdigt formål er på spil i Nordjylland. Under dække af at komme fra fagforbundet FOA har kvinden opsøgt to ansatte og fortalt dem, at de var blevet opsagt hos deres arbejdsgiver.

- Det er noget vi tager meget alvorligt på. Udover at det selvfølgelig har været en rigtig ubehagelig oplevelse for de to det er gået ud over, så er det selvfølgelig også meget alvorligt, når FOA som organisation misbruges på den her måde. Det kan og vil vi ikke sidde overhørig, siger afdelingsformand Rose Ludvigsen fra FOA Frederikshavn til fagforbundets hjemmeside.

Episoden fandt sted 20. august. Her dukkede kvinden, der beskrives som mellem 35 og 40 år, op på de to medarbejderes private bopæl. Hun havde en hvid mappe med FOA-logo, og havde oplysninger om de to medarbejderes tidligere ansættelsesforhold, samt dokumenter med deres CPR-nummer på.

Kvinden fortalte de to medarbejdere, at deres arbejdsgiver havde opsagt dem med øjeblikkelig virkning, og at de ikke skulle møde ind mere. Hun bad de to ansatte skrive under på, at de ikke ville kontakte deres arbejdsgiver.

De to medarbejdere har efterfølgende politianmeldt kvinden, og FOA Frederikshavn overvejer nu, om afdelingen også skal oprette en særskilt politianmeldelse.

FOA Frederikshavn opfordrer fagforbundets medlemmer til at udvise agtpågivenhed, og Rose Ludvigsen oplyser, at FOA som organisation aldrig er involveret i en opsigelse på den måde, som de to ansatte har oplevet i dette tilfælde.

Flere nyheder fra TV2 Nord