Nødråb fra personalet på O2

På ortopædkirurgisk afdeling O2 på Aalborg Universitetshospital løber plejepersonalet så stærkt, at de frygter for patientsikkerheden.

Fejlmedicinering, manglende stuegang, mangelfuld sårbehandling og mindre tid til omsorg. Det er en del af hverdagen for plejepersonalet på den ortopædkirurgiske afdeling O2 på Aalborg Universitetshospital.

Der blev sidste år skåret i personalet, samtidig med at der blev lukket sengepladser, og selv om afdelingen har plads til 25 patienter, er der ifølge personalet ofte indlagt op imod 35-37 patienter.

- Når der er sådan en overbelægning, og vi er for få til at passe dem, skal vi løbe stærkere, og så sker der fejl, siger sygeplejerske på Afdeling O2, Hanne Gotfredsen.

Hun har sammen med de øvrige sygeplejersker og SOSU-assistenter på afdelingen skrevet et brev til TV2/Nord, hvor de beskriver de fejl, det store arbejdspres er skyld i.

Blandt andet har en ældre patient ikke fået mad på en hel vagt, fordi ingen havde tid til at hjælpe ham med at spise. Der er også flere patienter med tryksår, da der ikke er tilstrækkelig tid til at vende dem, sårpleje og stuegang er mangelfuld, og der sker fejlmedicinering.

- Når vi møder ind, skal vi prioritere, hvad vi skal lave. Hvem skal ikke have mad, eller hvem skal ikke have smertestillende, siger Hanne Gotfredsen.

Personalet har allerede oplevet flere kolleger gå ned med stress, og nogle er ikke vendt tilbage til afdelingen efter deres sygemelding. Personalet fortæller også, at de har ondt i maven over at gå på arbejder, og at de kan vågne om natten og være nødt til at ringe ind på afdelingen for at tjekke, om de nu huskede at overleve forskellige ting eller udføre visse opgaver.

Plejepersonalet føler sig overhørt af ledelsen, men fra klinikledelsen lyder det, at man efter mange møder, har man sat tiltag i gang lyder det fra klinikchef for Hoved-Orto på Aalborg Universitetshospital, Jens Larsen Pedersen, at man har iværksat tiltag, der skal sænke antallet af patienter på afdelingen.

- Vi har blandt andet besluttet at flytte nogle patienter til Farsø og Hjørring, og vi kan se, det har hjulpet. Nu er der ikke længere patienter på gangene. Men der skal ske mere, så vi kommer end omkring de 25 patienter, der er plads til på afdelingen, siger Jens Larsen Pedersen.


Nødråb fra afdeling O2

3137261_300615_Hjælp_til_O2_web_0

Hjælpende hånd til afdeling O2

default_thumb

play Opføftende nyt til afdeling O2: Flere hænder på vej

default_thumb

play Krisemøde gav ingen konkrete løfter til afdeling O2

default_thumb

play Helle Thorning om O2: - Det gør bestemt indtryk

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland