Naboer protesterer imod infoportal

Grundejere ved siden af Rebild Bakker er utilfredse med Rebild Kommunes planer om at opføre et turistinfocenter ved indgangen til Nationalparken.

Grundejerne på Cimbrervej i Rebild får næste år en ny nabo. Men det nye bekendskab vækker ikke glade følelser i kvarteret.
I alt har 15 grundejere på Cimbrervej i Rebild skrevet under på en protest, der er sendt til Rebild Kommune. Grundejerne protesterer imod placeringen af den nye infoportal, som kommunen har fået tilskud til at opføre i foråret 2013.

Infoportalen skal bygges på en stikvej ved siden af Rebildhus. Placeringen betyder, at beboerne på Cimbrervej bliver mere afskåret fra det naturskønne område ved indgangen til Rebild Bakker.

Derfor forsøger de nu at få ændret kommunens planer.

- Vi har næsten alle sammen her på vejen skrevet under på indsigelsen, så nu håber vi da at blive hørt, siger Jens Kristian Henriksen, der bor på Cimbrervej og er utilfreds med ikke at have hørt om kommunens byggeplaner i god tid.

I Rebild Kommune erkender byrådsmedlem Leon Sebbelin (Rad.V.), at grundejerne på Cimbrervej ikke er blevet hørt i opstarten af projektfasen.

- Det har jo ikke været et hemmeligt projekt, for det har været omtalt i avisen osv., men selvfølgelig burde borgerne på Cimbrervej ikke læse i avisen, at der sker noget med området. Så der burde vi have været noget hurtigere ude, siger Leon Sebbelin.

Det nye turistcenter skal finansieres med 9 mio. kr. fra Realdania, 6 mio. kr. fra Rebild Kommune og 3,5 mio. kr. fra C.W. Obels Fond.
Af pengene går samlet set 15 mio. kr. til byggeriet af infoportalen, 3,5 mio. kr. til formidlingskonceptet og 1 mio. kr. til afgifter i forbindelse med byggeriet.

Infocentret skal bruges til at markedsføre seværdigheder i Rebild Bakker, og gøre turister opmærksomme på hvilke oplevelser Nationalparken byder på.


Seneste nyt

fra Nordjylland