Naboer protesterer over solceller

28 hektar land fyldt med tre en halv meter høje solcellepaneler. Den udsigt kan snart blive til virkelighed for en gruppe borgere ved Pandrup, der nu frygter for både deres udsigt og deres huspriser. 

Oskar Wrønding og Lis Hansen er vant til at nyde udsigten over markerne ved Pandrup. Men det kan snart blive anderledes.

For tre uger siden fik de nemlig besked fra kommunen om, at der er planer om et 28 hektar stort solcelleanlæg på markerne rundt om deres grund. 

- Når vi ser på den plan, vi har fået udleveret, så ligger vores ejendom som en lille enklave midt i solceller, siger Lis Hansen.

Alle markerne rundt om parrets ejendom er ejet af en lokal landmand, som lejer dem ud til solcellefirmaet European Energy. Hvis planerne godkendes, så kan parret risikere, at der opsættes solceller hele vejen rundt om grunden.

- Jeg forstår godt, at folk er nervøse for at få solceller i baghaven. Men de er altså omgivet af noget hæk, de står ikke, som vi kan se dem lige nu. Og man har altså ikke nogen dokumentation for, at huse skulle være faldet i værdi, bare fordi der er en solcellepark ved siden af, siger Joachim Steenstrup, der er kommunikationschef, European Energy.

Alligevel frygter både Lis Hansen og Oskar Wrønding samt knap 30 andre borger i området, at deres huse bliver svære at sælge, hvis solcelleanlægget bliver en realitet. Mandag aften var de samlet til borgermøde for at diskutere, hvordan de får planerne stoppet.

Forude venter der nu en høringsperiode, hvor borgerne kan komme med indvendinger til Jammerbugt Kommune. Her er det kommunalbestyrelsen, der i sidste ende tager stilling til, om Pandrup fremover skal huse et solcelleanlæg.  

- Hver gang vi gør noget, kommer det til at berøre nogen. Men vi står overfor nogle udfordringer om at vi skal have nedbragt co2. Og solceller er en del af det her, siger Jens Christian Golding, som er formand for kommunens teknik- og miljøudvalg.

Oskar Wrønding og Lis Hansen er helt med på, at grøn energi er en god idé, men de er alligevel trætte af, hvis det bliver i deres baghave.

- Der er så mange steder her i området uden naboer. Jeg kan ikke forstå, hvorfor det ikke er bedre at lave det der, siger Oskar Wrønding.


Seneste nyt

fra Nordjylland