Naboer stoppede tyv

Natten til søndag fik årvågne naboer stoppet indbrudstyve to steder i Nordjylland.

Takket være de vågne naboer blev et indbrud i Hadsund og et i Aalestrup opdaget i timerne efter midnat natten til søndag.

I Hadsund lykkedes det også naboen at få fat i en af de tre tyve, som var brudt ind i et rækkehus på Sindholtvej. Han så dem gå rundt inde i huset, og da de var på vej ud, gik han over til nabohuset og fik også fat i en af mændene. Det lykkedes de to andre at stikke af i en mørk personbil. Naboen holdt den tredje tyv fast, indtil politiet kom.

-Det er flot arbejde af naboen, det må man sige. På den anden side skal man jo også huske at passe på sig selv i sådan en situation, siger vagtchef Karsten Højrup Kristensen, Nordjyllands Politi.

Den tilbageholdte er en 27-årig mand fra Hadsten.

-Vi tvivler på, at han vil udlevere navnene på de to andre tyveknægte. Det er ikke til at sige, om det er en regulær bande. Det er ikke usædvanligt, at tyvene kører et stykke hjemmefra og begår indbrud i en anden landsdel, oplyser vagtchefen.

I Aalestrup ved to-tiden lørdag nat opdagede en anden nabo, at to personer var ved at flygte fra nabovillaen med TV og computer. En tredje person kom dem i møde fra vejen, men de forsvandt alle tre i et stisystem, og det lykkedes ikke politipatruljen at finde dem.

Hverken i rækkehuset i Hadsund eller i villaen i Aalestrup var beboerne hjemme, da indbruddene fandt sted.


Seneste nyt

fra Nordjylland