Næsten 20 års fængsel

I en stor narkosag er fire mænd ved Retten i Aalborg i dag blevet idømt 19 og et halvt års fængsel tilsammen.

En 48-årig mand har fået den strengeste straf. For som en slags stikirenddreng for en HA-rocker at have solgt store mængder narko får han otte og et halvt års fængsel.

-Det ligger klart i overkanten. De næste 14 dage vil vi overveje om sagen skal ankes, siger den 48-åriges forsvarer, Mikael Skjødt, til TV2/NORD.

Den 48-årige, som er beskyttet af navneforbud, blev blandt andet sidste sommer stoppet i sin bil på motorvejen ved Svenstrup. Med næsten to kilo amfetamin i bagagerummet.

- Det er rigtig dejligt, at Retten har fundet ud af at min klient ikke er bagmand. Ellers kan man vel ikke frifinde ham for syv ud af ni forhold han er tiltalt for, siger Gitte Juul Jensen, der er HA-rockerens forsvarer.

Noget af det HA-rockeren har erkendt, er at have udøvet vold mod den 10 år ældre mand han angiveligt kunne udstikke ordrer. Vold der fandt sted efter politiet sidste sommer ransagede et kolonihavehus i Aalborgs Vestby, hvor der blev fundet 1 kilo kokain, et halvt kilo hash og over 2.000 euroforiserende piller.

Selv om anklageren har krævet tilsammen 30 års fængsel til de fire mænd, så er han efter domsafsigelsen ikke misfornøjet.

- Det er lange straffe, og det er jeg da tilfreds med, siger anklager Kim Kristensen til TV2/NORD.

Ejeren af kolonihavehuset, en 38-årig mand, har i dag fået tre års fængsel. Samme straf har en også en 53-årig mand fået - for medvirken til handel med stoffer.

Den 48-årige har udbedt sig betænkningstid, mens de tre øvrige dømte har anket til Landsretten.

Den 10 år yngre HA-rocker, Niels Christian Petersen, som anklageren mener at have været ham, der har styret den omfattende narkohandel, slipper med fem år bag tremmer.


Seneste nyt

fra Nordjylland