Næsten enigt byråd lukker skoler

Foto: Per Frank Paulsen

Et bredt flertal i byrådet har vedtaget den endelige beslutning på skole- og dagtilbudsområdet i Hjørring Kommune. Dermed er det endelige punktum endelig sat.

En løsning som allerede lå klar i forbindelse med det politiske forlig Socialdemokratiet, Lokallisten, SF, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative satte deres underskrift under for to uger siden.

På byrådsmødet torsdag aften stemte 30 medlemmer af byrådets 31 medlemmer for den nye struktur, der på forhånd var forhandlet på plads.

- Jeg er meget glad for, at der nu er taget en endelig beslutning. Samtidig er jeg også meget tilfreds med hele forløbet fra start til slut. Især høringsprocessen har været vigtig, og den endelige løsning har tydelige aftryk fra de ønsker og input, vi har modtaget fra blandt andre foreninger, forældre og skole- og forældrebestyrelser, siger formanden for Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget, Daniel Rugholm (K).

Langt de fleste af de hundredvis af høringssvar forvaltningen modtog, handlede om skolestrukturen i selve Hjørring by, og borgmester Arne Boelt (S) glæder sig især over den demokratiske del af processen.

- Vi har lyttet til og forstået forældrenes ønsker. Vi politikere har taget snakken på borgermøderne og læst de mange høringssvar. Det er utrolig positivt, for nu har vi en endelig aftale, der langt hen ad vejen kommer manges ønsker og forslag i møde. Det er jo hele formålet med en demokratisk proces. Og samtidig er det en økonomisk forsvarlig beslutning, der sker inden for rammerne af budgetvedtagelsen, siger han.

Samtlige Venstre-medlemmer stemte imod lukning af skolerne. Alligevel står Venstre bag den endelige beslutning om den nye struktur for skole- og dagtilbudsområdet i Hjørring Kommune.

- Vi er i Venstre-gruppen imod lukninger af både skoler og institutioner. Men vi ønskede at få indflydelse på fremtiden for skoler og institutioner, derfor stemte vi for den endelige aftale. Vi vurderer, at det er den bedste løsning ud fra de økonomiske vilkår, vi skal forholde os til, og vi i byrådet står sammen om den nye struktur, siger gruppeformand Henrik Jørgensen (V).

Har du et godt tip?