Narko i skoletasken

De hårde stoffer har fundet vej til nordjyske folkeskoler. - Så sent som i sidste uge fandt vi en pose med to gram amfetamin i et lokale på en folkeskole i Hjørring, fortæller Torben Jørgensen, der er SSP-medarbejder ved Hjørring Politi.

Han ser børn helt ned til 13-års alderen, der sælger hårde stoffer til deres jævnaldrende, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Torben Jørgensen er ikke alene med sin viden om narko blandt børn. Han bliver bakket op af SSP-medarbejder ved Hobro Politi, Flemming Vibæk.

- Vi ser småpushere på 14-15 år, der sælger for at understøtte deres eget forbrug. Det er farligt, fordi det betyder, at det er tættere på skolen, vurderer Flemming Vibæk.

For nylig hentede Hjørring Politi en 13-årig pige fra en fest. Hun var kraftigt påvirtet af stoffer.

- Det viser sig, at hun har haft et narkomisbrug gennem et halvt år, og forældrene anede ingenting.

NORDJYSKE har talt med to 18-årige gymnasieelever, som begge har stofferne tæt inde på livet. Den ene startede pusherkarrieren i en meget tidlig alder:

- Da jeg var 13 fandt jeg ud af, at jeg sagtens selv kunne sælge stoffer, og på den måde tjene til eget forbrug, fortæller gymnasieeleven, "Martin", der stadig handler med narko.

Har du et godt tip?