Narkoen ud af Sindal Marked

Det skal være slut med, at de unge køber og bruger euforiserende stoffer, som man har oplevet det tidligere år. Til dette års Sindal Marked er der blevet sat massivt ind på at få stoppet problemet.

Omfattende videoovervågning af hele markedspladsen døgnet rundt. Sindal Marked har fået nok.

- Vi vil simpelthen ikke have narko på vores markedsplads. Det er et familemarked, siger Henrik Pedersen, der er PR-ansvarlig for Sindal Marked.

Hvis vagterne i den mobile kontrolenhed, som den hedder, på en af de mange skærme får mistanke til nogen af markedsgæsterne, så bliver der handlet øjeblikkeligt.

- Vi har både pupilometre og narkotests, og hvis de viser "positiv", så er det ud af vagten, siger Jens Nygaard Johansen, indehaver af EL-Protec, der står for overvågningsopgaven.

Det er problemer med narko gennem mange år, som vil markedet nu vil have sat en stopper for.

- Der er blevet handlet i hækkene, festeltet og alle mulige steder. Det vil vi til livs, siger Henrik Pedersen.

Allerede på markedets første dag - kristi himmerlfartsdag - har overvågningen givet resultat, da et kameraerne fangede en ung mand på en bænk.

- Lige pludselig tog han to små poser med hvidt indhold frem fra sin sin sko, der skulle handles videre. Vi kunne straks sende billederne videre til de uro-betjente, der var på markedet, siger Jens Nygaard Johansen.

Nordjylland Politi bakker op om den massive overvågning.

- Overvågningen på markedet er et superggodt initiativ, og vi håber på en god præventiv effekt, siger Kasper Haumann-Philipsen, der er Nordjyllands Politis ansvarlige for Sindal Marked.

Også de næste to dage er der Sindal Marked.


Seneste nyt

fra Nordjylland