Narret til Danmark og tvunget til at dyrke skunk: Vietnameser får 6 måneders fængsel

En 43-årig mand fra Vietnam er blevet idømt seks måneders fængsel for at have dyrket ti kilo hash i et skunkvæksthus i Farsø under tvang.

I januar kørte en patrulje fra Nordjyllands Politi ud til et bizart syn, efter de havde modtaget et anonymt tip om et skunkvæksthus i et nedlagt landbrug uden for Farsø. 

Da patruljen nåede frem til landejedommen, fandt de en 43-årig vietnameser omgivet af hundredevis af hampplanter. 

Manden snakkede kun vietnamesisk, men med tiden fandt politiet ud af, at manden var blevet narret til Danmark af flere ukendte gerningsmand, der havde lovet ham et job på en restaurant.

quote Manden blev menneskehandlet til Danmark og truet på livet

Bjørn Fogh, anklager

Manden kom herefter til Danmark, men blev i stedet tvunget ud på det nedlagte landbrug med ordrer om at dyrke hampen, der skulle bruges til videresalg. Manden vidste ikke, hvor han var, og han fik at vide, at han ville blive slået ihjel, hvis han forsøgte at flygte. 

Nu er manden idømt seks måneders ubetinget fængsel, efter han var for Retten i Aalborg onsdag.

- Seks måneder er en meget mild straf i et sådan tilfælde her, men straffen er blevet mildnet, fordi manden blev menneskehandlet til Danmark og truet på livet, siger anklager Bjørn Fogh.

Gerningsmændene på fri fod

Når vietnameseren har afsonet sin dom, hjælper Center for Menneskehandel ham med at komme tilbage til Vietnam igen.

De mænd, som holdte vietnameseren fanget, bar altid masker, når de besøgte den 43-årige, så han har ikke kunnet lede politiet på sporet af gerningsmændene. 

- Jeg kan ikke sige så meget om politiets efterforskning. Ejeren af grunden vidste ikke noget om, hvad der foregik på hans grund, og vietnameseren var blevet truet til at skrive under på lejekontrakten, så gerningsmændene ikke kunne spores, siger Bjørn Fogh.

Den 43-årige har været fanget i det nedlagte landbrug siden juni sidste år og blev først fundet af politiet den 22. januar. 

Da politiet fandt manden, var der 342 hampplanter på ejendommen, hvilket svarer til cirka ti kilo hash.

Vietnameseren har forklaret politiet, at han selv har været med til at høste planterne to gange, før politiet fandt ham. Politiet kan ikke fastlægge, hvor store mængder hash der i alt er blevet dyrket på ejendommen.


Seneste nyt

fra Nordjylland