Nationalpark Thy tilbyder gratis juletræer: Du skal bare hente det selv

Hvis du går og overvejer at spare på juletræs-indkøbet i år, så kan du få et gratis et i Thy - men du skal ikke vægte skønheden højt.

De har en ikke-velkommen gæst i Nationalpark Thy. Bjergfyren, der er en invasiv træart, har de nemlig efterhånden fået for mange af i nationalparken. De har nu så mange af dem, at de deler dem ud gratis. 

- Bjergfyren spreder sig ud over klitheden, så den vil vi altså rigtig gerne af med. Så udover at de er gratis, så gør man også naturen en rigtig god tjeneste ved at tage ud og fælde dem, fortæller Cathrine Lykke Sørensen, der er frivilligkoordinator i Nationalpark Thy. 

Det er dog ikke landsdelen smukkeste træer. Flere af dem her to toppe eller er noget så skæve. Alligevel var der flere nordjyder, der første december tog på klitheden for at fælde årets juletræ. 

- Det ser vi stort på. Som min kone siger, så er det vigtigste, at der kan hænge en masse pynt, fortæller Bo Johansen. 

- Jeg synes da, at det er alletiders, for man kan jo slå to fluer med et smæk, og det er jo økonomisk på alle måder, at man kan gå herud og fælde sit juletræ, fortæller Pia Palm Nielsen. 

Hvis du selv skulle have lyst til at fælde dit gratis juletræ, så skal du parkere på hjørnet af Blåmunkevej og Kystvejen i Sdr. Vorupør og gå mod nordvest. Og man må KUN fælde træerne med røde sløjfer.

Naturen i Nationalpark Thy er truet af træsorten Bjergfyr. Derfor opfordrer de nu folk til at komme og fælde træerne og bruge dem som juletræer.

 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland