Natur og bølger skaber over 100 jobs i Thy

Foto: Henning Bagger, Scanpix.

Fremgang i turismen i forbindelse med Nationalpark Thy og nye virksomheder i surfermiljøet skaber mange nye jobs i Thy.

Der er også jobs i bølger og natur. Cold Hawaii og Nationalpark Thy har tilsammen skabt over 100 nye arbejdspladser i Thy. Det viser en rundspørge, som DR Midt & Vest har lavet.

I rundspørgen er 70 virksomheder i Thy blevet kontaktet. Af dem vurderer 44 selv, at de har fået flere ansatte, og samlet løber det op i mindst 109 nye arbejdspladser som en direkte følge af udviklingen omkring Cold Hawaii og Nationalpark Thy.

- Hos os har det betydet syv nye arbejdspladser, siger Michael Thinggaard fra Thinggaards Hotel i Hurup til TV MIDTVEST.

Han fik finansieret en stor udvidelse på 24 værelser takket være naboskabet til nationalparken.

Men det er ikke kun turismen, der har boomet i Thy. Folk fra surfermiljøet omkring Cold Hawaii har selv skabt mange nye små virksomheder i området. Det er dermed en fremgang i turismen og nye virksomheder i surfermiljøet, som ligger bag de mange nye jobs i Thy. Skriver TV MIDTVEST.

De nye jobs kan dog ikke erstatte de jobs, som Thy fornyligt har tabt i virksomheder som høreapparatfabrikken Oticon og slagteriet Tican, hvis man spørger Thisteds borgmester Lene Kjelgaard fra Venstre.

- Det kan ikke erstatte de job, vi mister i industrien, fordi det er en anden type arbejdspladser. Men arbejdspladserne i den nye økonomi kan i høj grad kompensere for tabet og skabe et mere varieret arbejdsmarked, som også gør os mere attraktive for nye tilflyttere, siger borgmesteren.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord