Naturelskere vilde efter sensationelt fund

Lille Vildmose har haft masser af besøgende, efter det kom frem, at mosen huser en sjælden sjakal.

Efter det kom frem, at der er set en guldsjakal i Lille Vildmose, er naturelskere fra hele landet draget til det himmerlandske i håb om, at de også kan få et glimt af dyret, der aldrig tidligere er blevet fotograferet i live i Danmark. 

-Jeg tror, jeg ville blive helt sådan; ’Se, se, se, der er en sjakal’. Jeg tror, jeg ville blive helt vild og blodig, siger Jeanette Frederiksen om, hvordan hun ville reagere, hvis hun skulle få et glimt af guldsjakalen. 

Carsten Clausen fra Randers fangede helt unikke billeder af dyret, der er lidt større end en almindelig ræv og lidt mindre end en schæfer.   

- Det er ekstra særligt. Vi har gået herude og kigget efter elge, nogen snakker om, at ulven måske er herude, og så er det pludselig guldsjakalen, som ikke er set i live i Danmark, som tager overskrifterne, og der er jo dejligt, siger Jakob Konnerup, der er formidlingsleder og naturvejleder ved lille Vildmosecentret. 

Guldsjakalen har formentlig bredt sig fra Balkanlandende, og ifølge Vildmosecenteret har den perfekte vilkår for at trives i vildmosen.


Seneste nyt

fra Nordjylland