Naturfotograf er rystet over Jammerbugt Kommunes behandling af naturen

03:02

Naturfotograf fortørnet

En naturfotograf fra Tranum er rystet over at Jammerbugt Kommune fælder træer og buske, mens fugle ligger på deres reder og andre dyr har unger. Danmarks Naturfredningsforening efterlyser nye regler.

Det er her ved Fossdalen, at kommunen har ryddet buske og træer. Fotograf Morten Hilmer undrer sig over, at det sker på det mest følsomme tidspunkt, hvor der er dyreunger overalt. 

- Det er jo højsæson for ynglende fugle, og der er en masse reder, også vælger man at ryde sådan et sted her, siger Morgen Hilmer.

Og hos Danmarks Naturfredningsforening mener de også at timingen er dårlig.

-  Det er et meget uheldigt tidspunkt – lige midt i fuglenes yngletidspunkt. Man kan sige, at her i maj, hvor det hele sker, og alle fuglene er i gang, der kunne man godt have valgt et andet tidspunkt, siger Søren Rosenberg, formand, Danmarks Naturfredningsforening, Jammerbugt.

I Jammerbugt Kommune kan afdelingschef Henrik Damsgaard fortælle, at rydningen skal gøres.

-  Efter en gammel fredning, som først blev lavet lige omkring kommunesammenlægningen, der skal vi have ryddet de læhegn, der er der ude, for at genskabe det åbne landskab, siger afdelingschef Henrik Damsgaard.

Morten Hilmer har også fanget de store maskiner i aktion:

Ifølge Jammerbugt Kommune er de færdige med rydningen ved Fossdalen. Kommunen fortæller, at dette tidspunkt var det mest praktiske tidspunkt.

- Vi kunne også have gjort det i efteråret, men det er jo nogen gange et spørgsmål om at få de rette folk og de rette maskiner på det rigtige tidspunkt, siger Henrik Damsgaard. 

Flere nyheder fra TV2 Nord