Naturstyrelsen bekræfter 12 ulve i Jylland

Foto: Privatfoto (Arkiv)

DNA-prøver er blevet undersøgt og bekræfter, at ulven er derude.

I løbet af 2013 har Naturstyrelsen indsendt en lang række DNA-spor i form af indsamlet spyt fra bidmærker på døde dyr og dyreekskrementer til analyse hos Center for Miljø og Energi på Aarhus Universitet. De analyser viser, at der i alt har været mindst 11 forskellige hanulve i Jylland på et tidspunkt i løbet af 2013.

Der er stadig ikke én eneste DNA-prøve, som har vist tegn på en hunulv, så hanulvene har tilsyneladende strejfet rundt i Jylland uden at finde en mage.

- Jeg hæfter mig ved, at fem af de nye ulve ikke kan findes i den tyske database, som er yderst fyldestgørende. En foreløbig analyse lavet i samarbejde med Senckenberg Instituttet i Frankfurt skulle ifølge DCE give et fingerpeg om, at de nye ulve stammer fra det nordøstlige Polen eller Baltikum, og så har de altså tilbagelagt over 1000 kilometer for at komme en tur til Danmark, siger biolog Hans Erik Svart fra Naturstyrelsen.

Prøverne er indsamlet fra det meste af Jylland blandt andet i Ålbæk i Salling syd for Limfjorden. Medregnet de 12 hanulve er den, der i 2012 blev fundet død i Thy.

Flere nyheder fra TV2 Nord