Navlestreng klippet efter 13 lange døgn

Michael Richardt afsluttede mandag klokken 16 sit 13 døgn lange performance art-projekt med succes, da hans mor fik lov til at klippe navlestrengen.

13 døgn uden at tale eller at foretage sig andet end at gå frem og tilbage, op og ned ad trapper, langs en 400 meter lang lyserød streg.

Det var essensen af den performance art, kunstneren Michael Richardt i går, mandag, afsluttede i Aalborg Universitets Create-bygning på havnen i Aalborg. Her han de seneste 13 døgn gået, sovet og spist uden at mæle et ord, men bare levet sit kunstværk, så de studerende ikke kunne lade være med at følge med.

Men klokken 16 var det altså overstået. Michael Richardts mor, Malou Abraham, klippede ceremonielt den navlestreng, som den lyserød streg var, og så kunne kunstneren selv juble.

- Yes!, udbrød han og dansede rundt om sig selv til klapsalver fra det publikum, der havde samlet sig.

- Det har været dejligt ikke at sige noget. Jeg har sagt så meget med min krop, mit hår, med arkitekturen, rum og tid, sagde Michael Richardt bagefter. 

Kunstværket var del af det store "Rule Pink"-projekt, Michael Richardt gennemfører sammen med sin mor i de 37 byer, hvor hun har boet. Tidligere har Michael Richardt eksempelvis malet sin mor grøn og trukket hende i en båd rundt i søen i Åbyen, og i Hjørring blev hun i meget pink tilstand hejst op i en lift.


Seneste nyt

fra Nordjylland