Navnestrid mellem klubber

01:56

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Lige nu udspiller der sig et navneslagsmål mellem de to håndboldklubber, Aalborg Håndbold Klub og Aalborg Håndbold. Breddeklubben Aalborg HK vil have eliteklubben Aalborg Håndbold til at ændre sit navn.

Men det vil Aalborg Håndbold ikke. Og derfor klagede Aalborg HK i marts måned til DHF, som afgjorde sagen til fordel for eliteklubben: Aalborg Håndbold må gerne hedde Aalborg Håndbold.

Men den afgørelse er Aalborg HK ikke tilfreds med, og derfor har breddeklubben nu anket til et appeludvalg.

- For os er det en principiel sag! Det kan simpelthen ikke passe, at de må lægge sig så tæt op af vores navn, siger formand Nicki Larsen til TV2/Nord.

Klubben har foreslået Aalborg Håndbold i stedet at kalde sig Aalborg Herrehåndbold - men det vil eliteklubben ikke dikteres:

- Vi vil selv have lov til at vælge vores navn - og det har DHF nu givet os lov til, siger direktør Jan Larsen til TV2/Nord.

Han ærger sig over, at der nu skal bruges tid og kræfter på en appelsag, her få uger inden klubbens nye logo og navn bliver trykt på tøj, bannere og kommer på den nye hjemmeside.

Og tvinges Aalborg Håndbold til at skifte navn nu, så vil det blive en bekostelig affære for klubben, der er ved at rejse sig fra resterne af det tidligere AaB Håndbold.

Det vides ikke endnu, hvornår appeludvalget under DHF tager stilling til anken.

Flere nyheder fra TV2 Nord