Nederlag til AaB Håndbold

Skjern besejrer AaB Håndbold med 33-28 i den første kamp ved det store håndboldarrangement i Herning.

Foran det største håndboldpublikum nogensinde på dansk jord vandt Skjern håndbold ligakampen over de forsvarende mestre fra AaB Håndbold med 33-28.

Formelt var det AaB, der havde hjemmebane, men kampen blev spillet mere end 100 kilometer sydvest for Aalborg som en del af det store håndboldarrangement i Hernings nye multiarena, Jyske Bank Boksen, med mere end 12.000 tilskuere på sidelinjen - her
af mange fra både Aalborg og Skjern.

De så AaB lægge bedst ud i opgøret, men Skjern kom flot tilbage. Endda på et tidspunkt, hvor holdet var to mand i undertal, lykkedes det vestjyderne at vende kampen, så de kunne gå til pause med en 16-12-føring.

AaB var på det tidspunkt småhandicappet. Islændingen
Ingimundur Ingimundarson balancerede på kanten af et rødt kort og den stærke højrefløj Jan Lennartsson var udgået med et riv i lysken.

Samtidig stillede angrebsprofilen Kristian Kjelling op med en fibersprængning i maven, men det lod nu ikke til at hæmme nordmanden synderligt. Med syv scoringer alene i anden halvleg - og 10 i alt i kampen - fik han nordjyderne tilbage på ret kurs og spændingen tilbage i kampen.

Skjerns modtræk var samme taktik, som havde givet pote i første halvleg - et offensivt forsvar, der stressede
AaB-spillerne og resulterede i mange boldtab og deraf følgende kontrascoringer.

Og selv en godt spillende Søren Pedersen i AaB-målet kunne derfor ikke forhindre, at Skjern løb med sejren til slut.

Sejren betyder, at Skjern holder fast i sin topplacering, mens AaB med otte point for otte kampe befinder sig på en syvendeplads.