Nedgraderede rastepladser besværliggør hverdagen for vognmænd

41 rastepladser i Nordjylland bliver lavet om til parkeringspladser - til stor frustration for nordjyske vognmænd.

Efter nytår skal man kigge længere efter toiletter, skraldespande, borde og bænke på de nordjyske rastepladser. 41 rastepladser bliver nemlig nedgraderet til parkeringspladser.

Vognmand Carl Erik Søndergaard, der er bestyrelsesmedlem i Nordjysk Vognmandsforening, ærgrer sig over beslutningen. Han frygter, at den større afstand mellem de veludstyrede rastepladser kan blive et problem for lastbilchaufførerne, som kun må køre et begrænset antal timer ad gangen.

- Så skal chaufførerne holde en eller to pauser mere i løbet af en dag, og det er jo straks en udgift for vognmanden. Måske kommer vi ikke frem med varen til kunden til tiden, siger Carl Erik Søndergaard.

quote - Så må vi jo udstyre vores vogne med en rulle toiletpapir og vand og så gå hen i skoven eller grøften og gøre tingene der.

Carl Erik Søndergaard, bestyrelsesmedlem, Nordjysk Vognmandsforening

Besparelsen fra de 41 nedklassificerede rastepladser skal bruges på at gøre resten af rastepladserne endnu bedre. Og ifølge Iver Sande, der er afdelingsleder for planlægning og myndighed ved Vejdirektoratet, er det de rastepladser, der ikke bliver brugt særlig meget, som skal nedgraderes.

- Turisterne vælger jo de gode pladser, hvor der er smukt, og hvor der er udsigt. Det er de pladser, vi vil opgradere, siger han.

Han køber ikke argumentet om, at det vil besværliggøre lastbilchaufførernes arbejde.

- Vi fjerner ingen asfalt. De vil stadig kunne holde og tage korte og længere hvil, siger han.

Vognmand Carl Erik Søndergaard peger på, at ét er køre-hvile-tid – noget andet er behovet for at komme på toilettet som lastbilchauffør. Nedgraderingen betyder nemlig, at enkelte toiletbygninger vil blive fjernet.

- Så må vi jo udstyre vores vogne med en rulle toiletpapir og vand og så gå hen i skoven eller grøften og gøre tingene der, siger Carl Erik Søndergaard.

Nedklassificeringen af rastepladserne skal være gennemført til nytår.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland