Nedlagt p-plads giver sure forældre

En nedlagt parkeringsplads foran en børnehave, gør det svært for forældrene at aflevere og hente deres børn.

Det er Aalborg Kommune, der har nedlagt parkeringspladsen foran den Musikalske Børnehave på Slotsgade i Aalborg.

En beslutning de mange forældre er trætte af.

- Jeg er efterhånden en noget stresset mor. Jeg begriber ikke helt, hvordan I kan finde på at nedlægge parkeringspladsen foran vores børnehave og i stedet tapetsere med blomsterkrukker, skriver en mor på Aalborg Kommunes Facebookside.

Det betyder, at forældrene ikke kan parkere i nærheden af institutionen og følge deres børn ind.

- Den eneste mulighed vi har for at parkere lovligt, er i Salling's eller Føtex's parkeringshus og der er pænt langt at gå med regntøj, skiftesko, madpakke etc. Og desuden er det også dyrt i længden.

Det betyder, at mange af forældrene må parkere ulovligt, hver gang de skal ind i børnehaven, det er stressende for forældrene, men for Aalborg Kommune betyder det ekstra indtægt.

- Der holder hver eneste morgen forældrebiler ulovligt overalt. Og det har "manden med blokken" luret. Jeg har nu flere gange taget ham i, at han står og venter og lusker frem med blokken i det sekund man er inde og i al hast smide ungen af og pendul løbe med bankende hjerte tilbage for at se, om man har fået en bøde, skriver en mor på Aalborg Kommunes Facebookside.

Ifølge Aalborg Kommune er det ikke for at genere forældrene, men en del af en større pakeringsplan.

- I følge strategien arbejder vi i Midtbyen og langs Havnefronten hen imod at minimere antallet af mindre parkeringspladser og i stedet samle parkeringen på større parkeringsanlæg. Det er ud fra denne strategiske tilgang til parkering i Midtbyen, at den mindre parkeringsplads nord for Slotsgade er nedlagt og i stedet lavet til et torv, svarer Aalborg Kommune på moderens henvendelse.

Kommunen har dog valgt at bevare otte parkeingspladser langs kantstenen. Men eftersom der er en renovering igang, er de 8 pladser ikke tilgængelige endnu. Aalborg Kommune håber, at pladserne kan være klar midt i december.


Seneste nyt

fra Nordjylland