Nedlagte skoler koster millioner

Der står masser af nedlagte skoler i de nordjyske kommuner. De er næsten umulige at sælge, men til gengæld koster de millioner at holde nødtørftigt vedlige.  

Alene i Frederikshavn Kommune er der lige nu 5 nedlagte skoler, som koster ca. tre millioner kroner om året at forsikre og et minimum i stand. Kommunen har fundet anvendelse for to af skolerne, men for de tre andre er der mere dystre udsigter.

Volstrup Skole vest for Sæby har således stået tom i fem år. Det har kostet 2 millioner kroner at have den stående - præcis det samme som det koster at rive den ned. Et dilemma kommunens ejendomscenter kun kender alt for godt.

Peter Munk, leder af Frederikshavn Kommunes Ejendomscenter siger:

-Der skal helst ikke gå for lang tid med at få afviklet eller solgt en ejendom. Ellers vil omkostningerne ved at holde liv i bygningerne overstige indtægterne fra et salg.

Frederikshavn Kommune vælger sandsynligvis at nedrive både Volstrup Skole ved Sæby og Munkebakkeskolen i Frederikshavn. I Sæby kan grunden nu bruges til industri. I Frederikshavn håber kommunen at der i fremtiden kan blive huse på grunden.


Seneste nyt

fra Nordjylland