Nedsat straf i voldssag

En 34-årig mand slap billigere fra voldsepisode efter ankesag.

Et groft overfald kostede onsdag en 34-årig mand otte måneders fængsel. Dermed skar Vestre Landsret to måneder af den dom på ti måneders fængsel, som Retten i Hjørring idømte manden i november.
Overfaldet skete 16 juli sidste år, hvor den 34-årige sammen med en kammerat var til fest i Nørresundby. Her blev de hentet af forurettede, som kørte dem til en fest i Hjørring.
Senere kørte forurettede den 34-årige og hans kammerat videre til en anden fest, men her blev chaufføren overfaldet af de tokammerater, som både slog og sparkede forurettede, ligesom de trampede på hans hoved.
Landsretten fandt den 34-årige skyldig i stort set det samme som byretten, altså det grove overfald. Dog faldt bagateller som tyveri af en kasket ud af landsrettens dom, oplyser senioranklager, Søren Beckermann.
Den 34-årige har siddet varetægtsfængslet siden juli, hvor overfaldet skete. Dermed han har afsonet fem en halv måned af dommen, og da han dermed nærmer sig tidspunktet for en eventuel prøveløsladelse, blev han efter retsmødet løsladt, mens det afgøres, om han kan prøveløslades eller skal afsone de resterende måneder på et senere tidspunkt.


Seneste nyt

fra Nordjylland