Nedskredet sommerhus fjernes torsdag - efterspil lurer

I morgen bliver sommerhusejer Jens Rasmussen vidne til, at hans omkring 1,6 millioner kroner dyre sommerhus bliver skåret i stykker og fjernet fra Nørrelev Strand ved Lønstrup.

- Jeg har det skidt med, at man smider noget væk, der fungerede godt for et øjeblik siden, siger han, til DR Nordjylland.

Med nedrivningen af huset følger nu en kamp om erstatningen. Jens Rasmussen købte nemlig sommerhuset kun fire måneder, før stormen Bodil i december sidste år rev huset ud over skrænten. Han venter nu på svar på fra Stormrådet, der er ved at afgøre, hvor stor en del af tabet, de i fællesskab med forsikringen vil dække.

Sommerhuset blev handlet to gange i løbet af månederne, før det skred ud over skrænten, og hvis ikke erstatningen fra forsikringen er tilstrækkelig stor, vil Jens Rasmussen i stedet gå efter et retsligt efterspil mod de tidligere ejere.

- Den bedste løsning er, at både den handel, der har været mellem forrige ejer, Palle Ørtoft, og AC holding, og at den mellem AC Holding og mig bliver spolet tilbage. Det er det, jeg mener er mest fair, og det er det, jeg synes er mest rigtigt.

Ifølge Jens Rasmussen er afgørelsen fra Stormrådet snart klar, og før den kommer, kan han ikke foretage sig yderligere i sagen.

Hjørring Kommune havde givet ham en frist til 27. januar til at få fjernet huset, og i morgen gør han det for egen regning.


Seneste nyt

fra Nordjylland