Nedslående skatterazzia i Nordjylland

SKAT's store kontrolaktion i Nordjylland viser masser af problemer i landsdelen.

SKAT Nordjylland har sammen med Pensionsstyrelsen og de nordjyske kommuner udført en omfattende razzia. 84 virksomheder har fået uanmeldt besøg. 34 af de 237 ansatte, der blev truffet i arbejde, modtog sociale ydelser ved siden af, og 23 havde første arbejdsdag.

Razziaen var specielt målrettet mod restauranter og pizzeriaer. Her var der især fokus ansættelseskontrakter samt angivelse af AM-bidrag og A-skat.

- Det står desværre sløjt til i mange af de kontrollerede virksomheder, når det kommer til registreringen af de ansatte. Mange steder var der hverken ansættelseskontrakter eller anden registrering af de ansatte og flere steder kunne indehaveren ikke huske, hvem han havde på arbejde, fortæller John Lundgaard Pedersen, der er afdelingsleder i SKAT Nordjylland.

16 af de 84 virksomheder, som SKAT kontrollerede, kan nu forvente at få en hilsen fra SKAT. Men det er langtfra kun virksomhederne, der har problemer. Heller ikke alle ansatte havde rent med i posen, da SKAT kom på besøg.

Udover de 34 ansatte med sociale ydelser og de 23, som havde første arbejdsdag, netop da SKAT lagde vejen forbi, så valgte flere ansatte at stikke af fra SKAT's kontrol.

- Det er sørgeligt, at vi stadig kan træffe så mange ansatte, som samtidig modtager sociale ydelser. Specielt når man tænker på, at denne aktion var annonceret i pressen forinden. Resultatet af kontrolaktionen er desværre et godt bevis på, at der er brug for en målrettet indsats mod sort arbejde og snyd med de offentlige kasser, siger John Lundgaard Pedersen


Seneste nyt

fra Nordjylland