Kristendemokraterne: Nedslidning handler ikke om alder eller branche

Det er fagfolk, der skal vurdere, hvem der er nedslidt, og har brug for tidlig pension. Det handler ifølge Kristendemokraterne hverken om alder eller branche.

Pensionsalderen er et glohedt emne i den nuværende folketingsvalgkamp, for hvornår er man egentlig nedslidt?

Det er et spørgsmål, som mange partier har haft svært ved at svare på, men Kristendemokraternes kandidat Piratheep Krishnapalan kom i en valgdebat i TV2 Nords studie med Kristendemokraternes bud på en løsning. For i deres øjne kan man ikke sætte en alder på, hvornår du er nedslidt. 

quote De nedslidte skal have lov til at stoppe, og det handler ikke om alder eller om branche

Piratheep Krishnapalan, folketingskandidat, Kristendemokraterne

- Imodsætning til mange politikere, så har jeg arbejdet på gulvet på en fabrik. Der har jeg set mennesker på 65 år eller 70 år, der sagtens kan arbejde, men jeg har også set nogle på 52 år, der slet ikke kan arbejde. Det handler om, at de nedslidte skal have lov til at stoppe, og det handler ikke om alder eller om branche, siger Piratheep Krishnapalan, folketingskandidat, Kristendemokraterne.

Du kan se hele debatten med Piratheep Krishnapalan (Kristendemokraterne), Simon Leed Krøs (Alternativet), Simon Kollerup (Socialdemokratiet), Martin K. Madsen (Liberal Alliance) og Per Larsen (Konservative) herunder. Du kan finde flere debatter med de nordjyske folketingskandidater her. 

Debat fra valgstudiet.

Kristendemokraterne går som udgangspunkt til valg på en fast pensionalder på 65 år. De mener, at de kan dække det tab, det kan give statskassen, hvis alle går med 65 år ved at styrke familierne. Så kan man ifølge dem spare penge på eksempelvis inklusion og at færre vil gå ned med stress.

quote Det er en læge kombineret med nogle fagfolk, der skal vurdere, hvem der skal have pension før tid.

Piratheep Krishnapalan

På samme måde mener de, at der kan hentes penge hjem til nedslidte, der skal gå før. Det handler, ifølge Kristendemokraterne, om at styrke det gode liv med familierne i centrum. På den måde kan vi spare mange penge i samfundet.

Kristendemokraterne mener også, at de mentalt nedslidte skal have lov at gå før.

- Der er så mange, der også bliver psykisk nedslidte. Vi skal have mennesket i centrum. Det vil sige, at det er en læge kombineret med nogle fagfolk, der skal vurdere, hvem der skal have pension før tid, siger Piratheep Krishnapalan i debatten i tv2 nord studie.


Seneste nyt

fra Nordjylland